Pečené hovězí maso na pivu
130 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí kýta
- 60gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyCibule
- 2lžičkyTymián sušený
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
35 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z hovězí kýty nakrájíme plátky, cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na kostičky.
- 2Slaninu škvaříme v rendlíku, přidáme naklepané hovězí plátky, osolíme a opepříme polovinou soli a pepře, orestujeme a dusíme ve vlastní šťávě. Poté vyjmeme a potřeme hořčicí.
- 3Do pekáče vymazaného máslem dáme polovinu cibule a posypeme polovinou tymiánu. Na cibuli rozložíme maso, překryjeme zbylou cibulí, osolíme, opepříme, přisypeme zbylý tymián.
- 4Směs přelijeme výpekem z masa se slaninou a pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.