Pečené hovězí maso s rajčaty
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůHovězí maso zadní
- 500gramůRajčata
- 20gramůSlanina vepřová
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,25kusCeler bulvový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na menší tenké plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.
- 2Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme sádlo, jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Plátky masa poprášíme moukou, po obou stranách je opečeme na cibulovém základu a zalijeme trochou vývaru. Dále pečeme pod pokličkou.
- 3Oloupaná rajčata a očištěný celer nakrájíme na nudličky, přidáme k masu a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
- 4Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.