Pečené hovězí s kořením a brusinkami

168 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
863 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
43 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s nastrouhaným muškátovým oříškem, maso omyjeme, osušíme a ze všech stran dobře obalíme v moučné směsi.
  • 2
    V silnostěnném kastrole rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran osmažíme, až maso zhnědne.
  • 3
    V rendlíku promícháme mošt se scezenými brusinkami a cukrem a lehce povaříme asi 2 minuty. Směsí přelijeme maso, přidáme k němu skořici, hřebíček, maso ze všech stran osolíme a pod poklicí dusíme zhruba 2,5 hodiny. Během dušení dbáme, aby se maso nepřichytilo dna, občas ho obrátíme.
  • 4
    Měkké maso nakrájíme na plátky, naskládáme na nahřátou servírovací mísu a přelijeme šťávou, z níž jsme odstranili hřebíček a skořici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.