Pečené hovězí s kořením a brusinkami
168 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyHovězí plec
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůKompot brusinkový
- 200mililitrůMošt jablečný
- 2lžíceCukr krupice
- 1kusSkořice celá
- 4kusyHřebíček
- 2lžičkySůl
- 80gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
863 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
43 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s nastrouhaným muškátovým oříškem, maso omyjeme, osušíme a ze všech stran dobře obalíme v moučné směsi.
- 2V silnostěnném kastrole rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran osmažíme, až maso zhnědne.
- 3V rendlíku promícháme mošt se scezenými brusinkami a cukrem a lehce povaříme asi 2 minuty. Směsí přelijeme maso, přidáme k němu skořici, hřebíček, maso ze všech stran osolíme a pod poklicí dusíme zhruba 2,5 hodiny. Během dušení dbáme, aby se maso nepřichytilo dna, občas ho obrátíme.
- 4Měkké maso nakrájíme na plátky, naskládáme na nahřátou servírovací mísu a přelijeme šťávou, z níž jsme odstranili hřebíček a skořici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.