Pečené hrušky s mandlemi
65 min.
Ingredience
- 200mililitrůVíno bílé
- 10gramůCitronová kůra
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 2lžíceMed včelí
- 4kusyHřebíček
- 4kusyHrušky
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr třtinový
- 10gramůPomeranče
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůMandle
- 150gramůMaliny
- 20gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
29 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi přivedeme k varu víno, přidáme citronovou kůru a šťávu, med, cukr a hřebíčky. Vaříme asi 5 minut bez pokličky, dokud se tekutina částečně neodpaří. Přidáme hrušky, zakryjeme pokličkou a vaříme je asi 5 minut, dokud nezměknou. Hrušky vyjmeme a necháme vychladnout. Štávu, v níž se hrušky vařily, přecedíme.
- 2Máslo, cukr a pomerančovou kůru ušleháme do pěny. Postupně přidáme vejce, mleté mandle a ušleháme dohladka.
- 3Hrušky vyskládáme do formy a posypeme je 1/2 připraveného množství malin. Zalijeme ušlehanou směsí, uhladíme a pečeme 30 minut. Těsto by mělo být na omak tuhé.
- 4Mezitím vlijeme do hrnce šťávu, kterou jsme uschovali, a přivedeme ji k varu. Vaříme přibližně 5 minut, dokud se nevyvaří tolik štávy, aby jí zbyly asi 3 lžíce. Teplotu v troubě zvýšíme na 230 °C, koláč přelijeme připravenou směsí a pečeme ještě 5 minut dozlatova. Necháme trochu vychladnout, ozdobíme zbývajícími malinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.