Pečené jehněčí kotlety na pivu
50 min.
Ingredience
- 3lžícePivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2kusyJehněčí žebírka
- 200gramůMaliny
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOlej olivový
- 3lžíceMed včelí
- 1lžičkaSolamyl
- 2lžíceRozmarýn čerstvý
- 8stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200C.
- 2Maso vcelku potřeme olejem, rozdrceným česnekem, nasekaným rozmarýnem a medem rozmíchaným v pivu. Ochutíme solí a pepřem. Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso ze všech stran zprudka, krátce opečeme. Poté přemístíme na plech a pečeme v troubě ještě 25min. Hotové zakryjeme alobalem a necháme ještě 5min odpočívat.
- 3Mezitím rozmixujeme maliny, dáme do kastrůlku, zahřejeme a přidáme cukr. Vmícháme škrob rozpuštěný v trošce vody, přivedeme k varu a odstavíme jakmile omáčka zhoustne.
- 4Maso rozdělíme na porce, doplníme malinovou omáčkou, případně cukrovým hráškem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.