Pečené jehněčí kotlety s mozzarellou a rajčaty
30 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí kotlety
- 150gramůMozzarella
- 2kusyRajčata
- 100gramůMáslo bylinkové
- 1decilitrOlej olivový
- 1lžíceBazalka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
898 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
78 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
508 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso důkladně očistíme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme a po kosti prořízneme tak, abychom mohli vložit rajčata a mozzarellu nakrájené na plátky. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe bylinkovým máslem a v troubě předehřáté na 170 °C zapečeme cca 12-15 minut.
- 2Po vyjmutí z trouby pokrm rozdělíme na talíře, dozdobíme čerstvou bazalkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.