Pečené karbanátky s fazolovými lusky

55 min.
Ruská federace

Ingredience

    • 40gramůSlanina vepřová
    • 2kusyCibule
    • 250mililitrůHovězí vývar základní
    • 500gramůFazolové lusky
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká
    • 2lžičkySůl
    • 1lžíceCukr krupice
    • 1lžičkaTymián sušený
    • 125mililitrůZakysaná smetana
    • 500gramůMaso mleté - mix
    • 2kusyŽemle tuková
    • 125mililitrůMléko polotučné
    • 2lžícePetržel - nať
    • 3lžíceSádlo škvařené
    • 4lžíceBešamel
    • 4lžíceGouda
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
53 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve začneme s přípravou fazolových lusků. V kastrole na rozpuštěné slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli, podlijeme horkým vývarem a přidáme na menší kusy nakrájené fazolové lusky. Zpočátku odkryté a později zakryté je na mírném ohni dusíme asi 40 minut. Udušené lusky vyjmeme, do šťávy zašleháme mouku, zavaříme ji, šťávu pak osolíme, přidáme 1 lžíci cukru, okořeníme tymiánem, vrátíme do ní lusky a necháme ještě přejít var. Stáhneme z ohně a přimícháme zakysanou smetanu.
  • 2
    Mezitím v míse dobře zpracujeme mleté maso, s vymačkanou, v mléce namočenou žemlí, solí, 1 nasekanou cibulí a sekanou petrželkou. Ze směsi utvoříme 8 oválných plochých karbanátků, které rozložíme na pekáč s rozehřátým sádlem. V každém karbanátku uděláme po délce mělkou rýhu, kterou potřeme bešamelem, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme sádlem a dáme na 20 minut do vyhřáté trouby péci.
  • 3
    Fazolové lusky upravíme na talíře, na ně položíme karbanátky a vše přelijeme vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.