Pečené karbanátky s fazolovými lusky
55 min.
Ingredience
- 40gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 500gramůFazolové lusky
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySůl
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaTymián sušený
- 125mililitrůZakysaná smetana
- 500gramůMaso mleté - mix
- 2kusyŽemle tuková
- 125mililitrůMléko polotučné
- 2lžícePetržel - nať
- 3lžíceSádlo škvařené
- 4lžíceBešamel
- 4lžíceGouda
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
53 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nejprve začneme s přípravou fazolových lusků. V kastrole na rozpuštěné slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli, podlijeme horkým vývarem a přidáme na menší kusy nakrájené fazolové lusky. Zpočátku odkryté a později zakryté je na mírném ohni dusíme asi 40 minut. Udušené lusky vyjmeme, do šťávy zašleháme mouku, zavaříme ji, šťávu pak osolíme, přidáme 1 lžíci cukru, okořeníme tymiánem, vrátíme do ní lusky a necháme ještě přejít var. Stáhneme z ohně a přimícháme zakysanou smetanu.
- 2Mezitím v míse dobře zpracujeme mleté maso, s vymačkanou, v mléce namočenou žemlí, solí, 1 nasekanou cibulí a sekanou petrželkou. Ze směsi utvoříme 8 oválných plochých karbanátků, které rozložíme na pekáč s rozehřátým sádlem. V každém karbanátku uděláme po délce mělkou rýhu, kterou potřeme bešamelem, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme sádlem a dáme na 20 minut do vyhřáté trouby péci.
- 3Fazolové lusky upravíme na talíře, na ně položíme karbanátky a vše přelijeme vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.