Pečené kotlety v zelí
45 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 300mililitrůVíno bílé
- 200gramůSlanina vepřová
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
876 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
58 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
13 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Zprudka je opečeme na oleji a necháme na teplém místě.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme předem povařené, na nudličky nakrájené zelí, osolíme a zalijeme vínem. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, zalijeme smetanou a promícháme.
- 3Zelí vložíme do zapékací mísy, přidáme opečené kotlety a ještě 15 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě.
- 4Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.