Pečené kuře na víně
90 min.
Ingredience
- 10gramůPetržel kudrnka
- 1500gramůKuře
- 60gramůMáslo čerstvé
- 50gramůJátra kuřecí
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 30gramůLanýž
- 400gramůBrambory vařené
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 200mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1162 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
71 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí játra a plátky žampionů orestujeme na másle, posypeme posekanou petrželkou a vložíme do pekáče.
- 2Kuře dobře omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme rozpuštěným máslem a dáme do pekáče k játrům a houbám. Pekáč dáme do trouby a za občasného podlévání vývarem pečeme 30 minut. Nyní podlijeme kuře vínem Madeira, přidáme plátky lanýže, pekáč zakryjeme a dopečeme v troubě 20 minut.
- 3Kuře naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.