Pečené kuře s bramborem

80 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kilogramyKuře
    • 1kilogramBrambory
    • 1lžíceLimetková šťáva
    • 250mililitrůChilli omáčka
    • 1lžíceČesnek
    • 100gramůŠalotka sterilovaná
    • 65mililitrůVoda pitná
    • 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
40 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
814 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře opláchneme, případné vnitřnosti odstraníme, vysušíme. Zvenčí i zevnitř potřeme chilli omáčkou, vložíme do misky z hliníkové folie, okolo kuřete rozložíme oloupané nakrájené brambory s naloženými cibulkami. Smícháme limetkovou šťávu, česnek, sůl, pepř, olej a vodu, směsí brambory polijeme.
  • 2
    Gril rozehřejeme, rošt nastavíme středně vysoko, na něj dáme kuře s bramborami v hliníkové misce a grilujeme přibližně 50 minut. Brambory obrátíme, kuře potíráme každých 15 minut, dokud se neupeče. Než začneme porcovat, necháme ho 10 minut odležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.