Pečené kuře s medovou glazurou
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusKuře
- 15gramůMed včelí
- 30mililitrůWhisky
- 1kusCeler řapíkatý
- 15gramůMáslo čerstvé
- 15gramůTymián čerstvý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 60gramůOvesné vločky
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
47 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme nádivku: Cibuli a řapík celeru nakrájíme nadrobno a opečeme v rendliku na másle nebo na oleji za stálého míchání na mírném ohni dozlatova.
- 2Rendlík odstavíme a k cibuli a celeru přimícháme tymián, ovesné vločky, kuřecí vývar, sůl a pepř.
- 3Nádivkou naplníme dutinu mezi kůží a masem na prsou kuřete. Kůži na povrchu opatrně urovnáme, aby nádivka byla stejnoměrně uložená, a dutinu dobře uzavřeme. Kuře položíme na pekáč hřbetem dolů, mírně potřeme olejem a pečeme zhruba hodinu v troubě předehřáté na 190 °C. Jestliže se peče příliš rychle, zakryjeme je volně alobalem.
- 4Med smícháme se lžící whisky, vzniklou směsí potřeme kuře. Potom kuře vrátíme ještě na 20 minut do trouby a upečeme dozlatova.
- 5Hotové kuře dáme na mísu a udržujeme v teple. Ze šťávy sebereme tuk, šťávu zaprášíme moukou. Necháme na mírném ohni, dokud tekutina nezačne bublat, potom postupně zředíme kuřecím vývarem. Vmícháme
- 6zbývající whisky.
- 7Omáčku přivedeme za stálého míchání k varu, potom zmírníme oheň a omáčku ještě asi minutu povaříme. Kuře rozporcujeme, upravíme na talíře s bramborami, přelijeme omáčkou a podáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.