Pečené kuře s medovou glazurou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
47 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme nádivku: Cibuli a řapík celeru nakrájíme nadrobno a opečeme v rendliku na másle nebo na oleji za stálého míchání na mírném ohni dozlatova.
  • 2
    Rendlík odstavíme a k cibuli a celeru přimícháme tymián, ovesné vločky, kuřecí vývar, sůl a pepř.
  • 3
    Nádivkou naplníme dutinu mezi kůží a masem na prsou kuřete. Kůži na povrchu opatrně urovnáme, aby nádivka byla stejnoměrně uložená, a dutinu dobře uzavřeme. Kuře položíme na pekáč hřbetem dolů, mírně potřeme olejem a pečeme zhruba hodinu v troubě předehřáté na 190 °C. Jestliže se peče příliš rychle, zakryjeme je volně alobalem.
  • 4
    Med smícháme se lžící whisky, vzniklou směsí potřeme kuře. Potom kuře vrátíme ještě na 20 minut do trouby a upečeme dozlatova.
  • 5
    Hotové kuře dáme na mísu a udržujeme v teple. Ze šťávy sebereme tuk, šťávu zaprášíme moukou. Necháme na mírném ohni, dokud tekutina nezačne bublat, potom postupně zředíme kuřecím vývarem. Vmícháme
  • 6
    zbývající whisky.
  • 7
    Omáčku přivedeme za stálého míchání k varu, potom zmírníme oheň a omáčku ještě asi minutu povaříme. Kuře rozporcujeme, upravíme na talíře s bramborami, přelijeme omáčkou a podáme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.