Pečené kuře s petrželovým máslem

95 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
78 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
219 mg
Vápník
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme petrželové máslo: do misky vložíe změklé máslo a sůl, dohromady je utřeme. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a zamícáme do másla.
  • 2
    Očištěné a dobře omyté kuře celé osušíme. Potřeme ho zevnitř solí, pepřem a petrželovým máslem. Stehna stáhneme k biskupu provázkem, celé kuře zvenku také osolíme, opepříme a potřeme petrželovým máslem. V pánvi rozpálíme olej a kuře z každé strany osmažíme do zlatova, poté vložíme do pekáčku. Podlijeme ho vodou, dáme do trouby, předehřáté na 200°C, pečeme do zlatova asi 50 - 60 minut. Během pečení kuře otáčíme a poléváme výpekem. Upečené kuře vyjmeme, rozvážeme, naporcujeme. Pekáček dáme na plotnu, výpek porášíme moukou a vyšleháme, nevznikly žádné hrudky. Přimícháme smetanu, dochutíme solí a pomalu vaříme asi 10 minut. Poté výpek přecedíme do rendlíku a přidáme máslo. Porce kuřete na talíři přeléváme smetanovou omáčkou, ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.