Pečené kuře s tymiánem
95 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůTymián čerstvý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
54 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Tymián nasekáme, smícháme s rozměklým máslem, pepřem a solí. Kuře potřeme ze všech stran.
- 2Kuře pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C 20 minut, potom stáhneme teplotu na 200 °C, obrátíme je, pravidelně poléváme šťávou a dopečeme do měkka. Troubu vypneme a výpek slijeme.
- 3Výpek poprášíme moukou a zvolna osmažíme a občas zamícháme. Potom postupně přilijeme vývar a vše pravidelně mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Masovou štávu necháme zhoustnout a podáváme ji ke kuřeti zvlášt.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.