Pečené kuře s tymiánem

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
54 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tymián nasekáme, smícháme s rozměklým máslem, pepřem a solí. Kuře potřeme ze všech stran.
  • 2
    Kuře pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C 20 minut, potom stáhneme teplotu na 200 °C, obrátíme je, pravidelně poléváme šťávou a dopečeme do měkka. Troubu vypneme a výpek slijeme.
  • 3
    Výpek poprášíme moukou a zvolna osmažíme a občas zamícháme. Potom postupně přilijeme vývar a vše pravidelně mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Masovou štávu necháme zhoustnout a podáváme ji ke kuřeti zvlášt.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.