Pečené kvíčaly
60 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 2kusyKvíčala
- 50gramůMáslo čerstvé
- 60gramůSlanina vepřová
- 4kusyPepř černý celý
- 2lžíceVíno červené
- 1lžičkaSůl
- 2kusyJalovec
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
133 mg
Cukr
338 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné, vykuchané a omyté kvíčaly osolíme a do každé vložíme kuličku jalovce a kousek másla. Kvíčaly obalíme plátky slaniny a přavážeme nití.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle a zalijeme vývarem. Vložíme připravené kvíčaly, celý pepř a pečeme v troubě doměkka.
- 3Upečené kvíčaly vyjmeme, šťávu zalijeme červeným vínem, dochutíme a chvíli povaříme.
- 4Šťávu prolisujeme na kvíčaly a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.