Pečené lososové filety na zeleninové omáčce

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
18 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Paprikové lusky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semen, bílých vnitřků a nakrájíme na kostky. Cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostky. Šalotky oloupeme, nakrájíme na kostičky a na 4 polévkových lžicích olivového oleje podusíme dosklovita. Přidáme nakrájenou zeleninu a krátce podusíme. Přidáme 1/2 šálku vody, okořeníme solí a pepřem a vaříme pod pokličkou 5 minut. 2-3 polévkové lžíce kostek zeleniny s trochou vývaru, rajčatovým pyré a zakysanou smetanou umixujeme, přidáme k ostatní zelenině a ochutíme solí a pepřem.
  • 2
    Filety z lososa vložíme stranou s kůží na pánev a na zbývajícím oleji pečeme cca 5 minut, okořeníme solí a pepřem.
  • 3
    Zeleninovou omáčku s pečenými filety rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.