Pečené masové taštičky

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva plechy vyložíme pečicím papírem, taštičky budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
  • 2
    Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a cukr. Máslo necháme na mírném plameni rozehřát.
  • 3
    Do mísy prosejeme 500 g mouky, přidáme sůl, vlažné máslo, rozšlehané vejce a rozpuštěné droždí. Hnětačem zpracujeme těsto, které se lepí.
  • 4
    Vál posypeme zbylou moukou, na něj vyklopíme těsto a zhruba 8 – 10 minut ho zpracováváme, dokud se lepí. Poté ho přeložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 30 minut kynout.
  • 5
    V mezičase si připravíme náplň. Oloupanou cibuli, maso a petrželovou nať nakrájíme na drobno.
  • 6
    Cibuli osmažíme na oleji do sklovata, přimícháme maso a za stálého míchání osmažíme. Usmažené maso stáhneme z plotny, přimícháme zbylé suroviny a necháme vychladnout.
  • 7
    Vykynuté těsto na válu rozválíme na placku silnou asi 1 cm (je-li třeba, podsypeme troškou hladké mouky). Z placky vykrajujeme 8 cm v průměru kolečka. Do středu každého kolečka dáme část směsi, okraje koleček potřeme rozšlehaným bílkem, rozpůlíme a okraje přitiskneme, čímž vytvoříme půlměsíc.
  • 8
    Taštičky potřeme rozšlehaným žloutkem, položíme na plechy a necháme asi 10 minut dokynout. Poté pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut do zlatova. Taštičky podáváme teplé, chutné jsou ale i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.