Pečeně na cibulkách a zelí
115 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřová pečeně
- 20gramůSádlo škvařené
- 80gramůCibule perlová
- 700gramůZelí hlávkové bílé
- 2kusyBobkový list
- 120gramůCibule
- 80gramůŠalotka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
57 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném sádle.
- 2Zakryjeme poklicí a dusíme 60 minut. Po 30 minutách přidáme oloupané cibulky. Ze zelí odstraníme povadlé listy a košťál. Rozčtvrtíme a necháme vařit 20 minut ve vroucí vodě. Vařené zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli a šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Osmahneme na rozpáleném másle. Přisypeme nakrájené zelí, bobkový list a krátce povaříme. Osolíme a opepříme, podlijeme trochou šťávy z masa.
- 3Maso servírujeme s oblohou ze zelí a cibulek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.