Pečeně na víně s párkem
0 min.
Ingredience
- 60dekagramůHovězí maso zadní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10dekagramůAnglická slanina
- 8dekagramůCeler bulvový
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusCibule
- 20dekagramůPárky jemné
- 200mililitrůVíno červené
- 10dekagramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2408 kcal
Bílkoviny
182 g
Tuky
126 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hovězí zadní maso po vláknech protkneme párky.
- 2Osolíme, opepříme, dáme do pekáče na rozškvařenou slaninu a opečeme ze všech stran. Maso vyndáme, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme strouhaný celer, vložíme maso, podlijeme vodou a přilijeme trochu vína.
- 3Zakryjeme a dusíme. Během dušení podléváme polovinou vína, nebo vodou a vývarem. Maso dáme do trouby a během pečení obracíme. Měkké maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou a vlijeme zbytek vína.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.