Pečené nadívané vepřové maso se zeleninou
185 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyVepřová pečeně
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kusBujón hovězí
- 1kusKarotka
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPórek
- 3kusyBobkový list
- 0,5lžičkaSůl
- Na nádivku
- 4kusyRohlíky bílé
- 130mililitrůMléko polotučné
- 1kusCibule
- 1kusKarotka
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
947 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
70 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony a jednu karotku očistíme a nakrájíme na kostičky. Celer, pórek a 3 karotky očistíme a nakrájíme na špalíky, vejce rozšleháme. V půl litru vody uvaříme bujón. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a nožem v něm zařízneme větší kapsu. Rohlíky nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem a necháme vsáknout.
- 2Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a odstavíme. Do mísy k vymačkaným rohlíkům přidáme vejce, žampiony s mrkví, osolíme a opepříme. Směs dobře promícháme, naplníme s ní kapsu v mase a převážeme režnou nití.
- 3Maso vložíme do pekáče, přidáme špalíky zeleniny, bobkový list, podlijeme vývarem a v troubě předehřáté na 165°C pečeme zhruba 150 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
- 4Upečené maso a zeleninu vyjmeme na mísu a držíme na teple, šťávu přecedíme, z masa odstraníme nit.
- 5Maso podáváme nakrájené na plátky s pečenou zeleninou a přelité vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.