Pečené papriky s granátovým jablkem
30 min.
Ingredience
- 3kusyPaprika zelená
- 3kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika žlutá
- 2kusyJablko granátové
- 1kusPažitka
- Zálivka
- 2lžíceLimetková šťáva
- 2lžícePomerančová šťáva
- 60mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůOlej česnekový
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
9 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia.
- 2Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a pokládáme na plech. Následně plech i s paprikami vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut.
- 3Po vyjmutí paprik z trouby je vsypeme do velké mísy a necháme vychladnout.
- 4Po vychladnutí z paprik stáhneme opálenou slupku a papriky krájíme na proužky a vkládáme do salátové mísy.
- 5Z granátového jablka vydlabeme zrníčka a vložíme je do mísy k paprikám.
- 6V menší misce smícháme limetkovou a pomerančovou šťávu, olivový olej, česnekový olej, špetku soli, důkladně promícháme.
- 7Takto připravenou zálivkou salát přelijeme, promícháme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.