Pečené papriky s granátovým jablkem

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
9 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia.
  • 2
    Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a pokládáme na plech. Následně plech i s paprikami vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut.
  • 3
    Po vyjmutí paprik z trouby je vsypeme do velké mísy a necháme vychladnout.
  • 4
    Po vychladnutí z paprik stáhneme opálenou slupku a papriky krájíme na proužky a vkládáme do salátové mísy.
  • 5
    Z granátového jablka vydlabeme zrníčka a vložíme je do mísy k paprikám.
  • 6
    V menší misce smícháme limetkovou a pomerančovou šťávu, olivový olej, česnekový olej, špetku soli, důkladně promícháme.
  • 7
    Takto připravenou zálivkou salát přelijeme, promícháme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.