Pečené parmice s bramborami a rajčátky
65 min.
Ingredience
- 150gramůRajčata Cherry
- 100gramůPancetta
- 500gramůBrambory
- 1špetkaMajoránka
- 50mililitrůVíno bílé
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1kilogramParmice
- 1špetkaPepř bílý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
121 mg
Postup přípravy
- 1Vykuchané ryby omyjeme, osušíme, po stranách i uvnitř potřeme hrubou solí a poklademe větvičkami majoránky.
- 2Oloupané brambory povaříme cca 3min v osolené vodě, slijeme a orestujeme na rozpáleném oleji spolu se slaninou nakrájenou na kostičky.
- 3Plech vyložíme pečicím papírem, pokapeme vínem, rozložíme na něj ryby, přidáme opečené brambory a pečeme 20min v troubě předehřáté na 200C. Poté přidáme cherry rajčátka, ochutíme je solí, pepřem, majoránkou a pečeme ještě 5min.
- 4Hotové ryby i se zeleninou rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.