Pečené sardinky ochucené
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl mořská
- 1kusCitrony
- 500gramůSardinka obecná
- 6stroužkůČesnek
- 5lžicOlej olivový
- 3lžíceStrouhanka
- 1lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
377 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané sardinky vykostíme, omyjeme a podélně rozřízneme.
- 2Oloupané stroužky česneku prolisujeme, čerstvou bazalku opláchneme, okapeme a nasekáme najemno. Obě přísady vmícháme do strouhanky.
- 3Sardinky posypeme česnekovou strouhankou, pokapeme olejem a ochutíme solí. Vložíme je na plech a pečeme v troubě předehřáté na 175°C asi 15 minut.
- 4Omytý a osušeý citron nakrájíme na kolečka a hotový pokrm jím zdobíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.