Pečené sardinky ochucené

40 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
377 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a vykuchané sardinky vykostíme, omyjeme a podélně rozřízneme.
  • 2
    Oloupané stroužky česneku prolisujeme, čerstvou bazalku opláchneme, okapeme a nasekáme najemno. Obě přísady vmícháme do strouhanky.
  • 3
    Sardinky posypeme česnekovou strouhankou, pokapeme olejem a ochutíme solí. Vložíme je na plech a pečeme v troubě předehřáté na 175°C asi 15 minut.
  • 4
    Omytý a osušeý citron nakrájíme na kolečka a hotový pokrm jím zdobíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.