Pečené sardinky s citronem a fenyklem
30 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 1lžičkaSůl
- 28kusůSardinka obecná
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
41 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
3 g
Cukr
117 mg
Postup přípravy
- 1Ryby očistíme, vykucháme, vykostíme a omyjeme. Omyté ryby dáme stranou okapat.
- 2Očištěnou, omytou a osušenou hlízu fenyklu nakrájíme na tenké proužky a vložíme na dno zapékací mísy. Na fenykl naklademe sardinky, osolíme, opepříme, posypeme mletým kmínem, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem.
- 3Sardinky pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut. Při pečení průběžně zaléváme vypečenou šťávou, případně podle potřeby trochou vody, aby se sardinky nevysušily.
- 4Podáváme s plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.