Pečené sardinky s citronem a fenyklem

30 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
41 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
3 g
Cukr
117 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryby očistíme, vykucháme, vykostíme a omyjeme. Omyté ryby dáme stranou okapat.
  • 2
    Očištěnou, omytou a osušenou hlízu fenyklu nakrájíme na tenké proužky a vložíme na dno zapékací mísy. Na fenykl naklademe sardinky, osolíme, opepříme, posypeme mletým kmínem, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem.
  • 3
    Sardinky pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut. Při pečení průběžně zaléváme vypečenou šťávou, případně podle potřeby trochou vody, aby se sardinky nevysušily.
  • 4
    Podáváme s plátky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.