Pečené sladké brambory s mořskou solí
30 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 4kusyBrambory sladké (Batáty)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
71 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 230 stupňů a plech potřeme olejem.
- 2Vydrhnuté sladké brambory ve slupce rozkrojíme podélně a z každé poloviny nařežeme ještě na 3-5 klínků. Ty potom položíme na potřený plech, popepříme, posolíme a vložíme do trouby. Pečeme asi 20 minut dokřupava. V polovině pečení obrátíme klínky spodem navrch.
- 3Po upečení posypeme brambory hrubou mořskou solí a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.