Pečené slané tyčky

23 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
39 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
250 mg
Cukr
263 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku, změklé máslo, vejce, sůl, nastrouhaný sýr a vypracujeme pevné těsto. Těsto přendáme na moukou vysypaný vál.
  • 2
    Vzniklé těsto válečkem vyválíme na plát o šíři zhruba 3-4 mm.
  • 3
    Z plátu za pomocí nože či rádýlka vykrajujeme cca 1,5 cm široké proužky, délka záleží na tom, jak se nám těsto povedlo vyválet.
  • 4
    Nakonec každý proužek potřeme rozkvedlaným vajíčkem a jednotlivé proužky zdobíme dle chuti kmínem, nastrouhaným sýrem, solí či pepřem.
  • 5
    Tyčky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby, pečeme při 160 °C jen 7-8 minut, dáváme pozor, aby se tyčky nepřipálily. Hotové tyčky přesuneme na mřížku či talíř a necháme je důkladně vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.