Pečené slané tyčky
23 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaKmín drcený
- 3lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- Na těsto
- 230gramůMouka pšeničná hladká
- 160gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 3gramySýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
39 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
250 mg
Cukr
263 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, změklé máslo, vejce, sůl, nastrouhaný sýr a vypracujeme pevné těsto. Těsto přendáme na moukou vysypaný vál.
- 2Vzniklé těsto válečkem vyválíme na plát o šíři zhruba 3-4 mm.
- 3Z plátu za pomocí nože či rádýlka vykrajujeme cca 1,5 cm široké proužky, délka záleží na tom, jak se nám těsto povedlo vyválet.
- 4Nakonec každý proužek potřeme rozkvedlaným vajíčkem a jednotlivé proužky zdobíme dle chuti kmínem, nastrouhaným sýrem, solí či pepřem.
- 5Tyčky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby, pečeme při 160 °C jen 7-8 minut, dáváme pozor, aby se tyčky nepřipálily. Hotové tyčky přesuneme na mřížku či talíř a necháme je důkladně vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.