Pečené telecí nudličky s lilkem
25 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí plec
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2kusyLilek
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaKari pasta červená
- 1lžíceSezam - semena
- 0,5litrVývar zeleninový
- 5kusůThajská bazalka
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 2lžíceOmáčka ústřicová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
17 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso si připravíme tak, že ho vypereme, osušíme v utěrce a nakrájíme na menší nudličky nebo kousky. Maso vložíme do marinády z ústřicové a rybí omáčky.
- 2Potom si připravíme lilky, které rozkrájíme na kolečka. Kolečka lilku posolíme a necháme v misce chvíli vypotit. Lilek tak ztratí svou nahořklou chuť. Potom lilky osušíme a můžeme je krájet na menší kousky nebo nechat kroužky.
- 3Na jedné polovině rozpáleného oleje několik minut smažíme maso. Potom ho vyndáme z pánve ven.
- 4Na druhé polovině oleje rychle osmahneme lilky, které ochutíme kari pastou, sezamem a zalijeme vývarem. Škrobovou moučku Solamyl rozmícháme s malým množstvím vody a tím celou směs zahustíme.
- 5Nakonec do této směsi vložíme zpět maso a přidáme bazalku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.