Pečené trojhránky s borůvkami

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, máslo a sůl. Přidáme borůvky a za stálého hnětení postupně přiléváme mléko, až vypracujeme vláčné těsto.
  • 3
    Těsto rozdělíme na třetiny, z každé vytvoříme bochánek, který na pomoučené pracovní ploše rozválíme na kulatý plát. Každý plát ostrým nožem rozdělíme na tři stejně velké trojúhelníky, které přendáme na plech s pečicím papírem.
  • 4
    Trojúhelníky těsta potřeme mlékem, posypeme plátky mandlí a pečeme dozlatova přibližně 20 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.