Pečené věnečky z vařených brambor

50 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
211 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Poté je scedíme, vložíme na plech, vyložený pečícím papírem a necháme v předehřáté troubě vysušit. Suché brambory propasírujeme do mísy, přimícháme po částech máslo, žloutky, sůl, muškátový květ. Hmotu pečlivě vymícháme, vložíme do cukrářského sáčku a tvoříme věnečky na plechu, vyloženém pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.