Pečené vepřové kotlety na pomerančích
50 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
- 2lžíceHořčice Bornier - hrubozrnná
- 80gramůCukr třtinový
- 2kusyPomeranče
- 80mililitrůPomerančová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
14 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety po obou stranách osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Z jedné strany je posypeme polovinou cukru.
- 2Kotlety urovnáme do pekáče pocukrovanou stranou dolů a poklademe kolečky pomerančů, které jsme předem oloupali a zbavili bílé slupky. Podlijeme pomerančovou šťávou, mírně osolíme, opepříme a posypeme zbylým cukrem.
- 3Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a kotlety pečeme asi 35 minut za občasného potírání šťávou.
- 4Upečené kotlety upravíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.