Pečené vepřové na celeru
80 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 600gramůVepřové maso libové
- 150gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrVoda pitná
- 400gramůCeler bulvový
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme celer a nastrouháme na struhadle. V hluboké pánvi rozpustíme máslo a celer orestujeme. V širokém hrnci osmažíme na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme na plátky nakrájené maso a opečeme z obou stran. Osolíme, opepříme, přidáme orestovaný celer, vodu a dusíme přikryté, dokud maso není měkké. Podle potřeby podléváme vodou. V misce rozšleháme vejce s citronovou šťávou a vlijeme do už odstaveného hrnce k masu. Promícháme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.