Pečené vepřové na víně a koření
335 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 750gramůVepřové maso libové
- 1lžičkaBazalka
- 4lžičkyKoriandr mletý
- 60mililitrůOlej olivový
- 310mililitrůVíno červené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
48 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Koriandr rozdrtíme, maso nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka.
- 2Smícháme cukr, sůl, pepř a koriandr. Směs vetřeme do masa a necháme ho marinovat čtyři hodiny.
- 3Na 40 ml oleje maso osmahneme dozlatova, pak ho dáme do pekáče. Do pánve místo něj vložíme zbytek oleje a kolečka cibulí, které osmažíme dozlatova. Přidáme víno, sůl, pepř a chvíli povaříme.
- 4Pak maso zalijeme cibulovou směsí a zakryté ho pečeme v troubě asi hodinu doměkka.
- 5Na talíři ho ozdobíme bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.