Pečené vepřové plecko s medem
70 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová plec
- 50gramůZázvor mletý
- 18kusůHřebíček
- 120gramůMed včelí
- 2kusyCibule
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1106 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
59 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na kolečka. Kůži na masu nařežeme na kostky, vetřeme do zářezů sůl, zázvor, ze všech stran maso potřeme medem a do zářezů v kůži zapícháme hřebíčky.
- 2Dno pekáče vyložíme cibulí, zalijeme pivem a vložíme maso. Pečeme v mírně předehřáté troubě, až je maso upečené. Občas přelijeme výpekem, je-li třeba, podlijeme vodou. Upečené maso vyjmeme na talíř a držíme v teple. Šťávu v pekáči zredukujeme, zaprášíme moukou, orestujeme, poté zamícháme vývar a alespoň deset minut povaříme.
- 3Maso nakrájíme a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.