Pečené věžičky z lososa a mozzarelly
50 min.
Ingredience
- Na garnáty
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 600mililitrůVoda pitná
- 2špetkyPepř černý mletý
- 70mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaSůl
- Na věžičky
- 700gramůLosos - filety
- 250gramůMozzarella
- 120gramůRajčata
- 150gramůCibulka jarní
- 80mililitrůOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaSůl
- Na zeleninu
- 500gramůOkurka salátová
- 60gramůSalát kadeřavý
- 100gramůCréme fraiche
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1050 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
85 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Okurky oloupeme a nakrájíme na plátky, opraný a okapaný listový salát natrháme na kousky.
- 2Lososové filety bez kůže nakrájíme na 12 dvoucentimetrových plátků. Rajčata opláchneme a nakrájíme na 8 plátků, mozarellu necháme okapat a nakrájíme na 12 plátků. Očištěné cibulky nakrájíme na proužky, zpěníme na 40 g másla dorůžova, osolíme a opepříme.
- 3Plech vytřeme olivovým olejem a vrstvíme na něj postupně lososa, mozarellu, rajče, cibulku a lososa. Ze surovin utvoříme věžičky, zakapeme zbylým olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obložíme tenkými plátky zbylého másla. Věžičky pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 15 minut.
- 4Před dokončením na oleji osmažíme po obou stranách garnáty, které jsme zhruba 5 minut vařili. Usmažené garnáty osolíme a opepříme.
- 5Na talíř klademe zeleninu, přelijeme créme fraiche, které jsme rozšlehali, na zeleninu naaranžujeme lososovou věžičku a přidáme okapané garnáty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.