Pečené závitky plněné lososem se švestkovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 1lžíceSezam - semena
- 60gramůSójové výhonky
- 130gramůLosos - filety
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 25gramůCibulka jarní
- 60gramůPaprika červená
- 60gramůKrevety tygří - loupané
- 100mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 60gramůZelí čínské
- 1lžičkaZázvor celý
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 200gramůŠvestky
- 4plátkyTěsto Wonton
- 0,25lžičkaOlej sezamový
- 0,5lžičkaChilli paprička
- 0,25lžičkaSměs pěti vůní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
6 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V hlubším kastrole svaříme vodu s pomerančovou šťávou, nastrouhaným zázvorem, vypeckovanými švestkami a půl lžičkou chilli papričky, kterou jsme zbavili semen a drobně nakrájeli. Když se začne směs vařit, zmírníme plamen a pod poklicí dusíme. Po deseti minutách omáčku odstavíme, necháme mírně vychladnout a rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme jednu lžičku drobně nakrájené jarní cibulky, nasekaný čerstvý koriandr, sezamový olej, dobře promícháme a necháme vychladnout.
- 2Ve vroucí vodě uvaříme vyloupané a očištěné krevety, scedíme, necháme dobře okapat, drobně krevety pokrájíme a dáme stranou.
- 3Z plátků lososa odstraníme kůži a kosti. Maso a zeleninu nakrájíme na drobné kostičky. Lososa za stálého míchání jednu minutu opékáme na pánvi wok, poté přeložíme do misky. Ve výpeku restujeme nakrájenou zeleninu se směsí koření, dokud zelenina není měkká. Poté vsypeme zeleninu do cedníku a necháme dokonale okapat (občas cedníkem zatřeseme). Zeleninu smícháme s lososem a krevetami. Dbáme na to, aby byly všechny ingredience dobře okapané, aby těsto nevlhlo.
- 4Všechny plátky těsta z širší strany překrojíme na poloviny. Na kraj kratší strany těsta klademe náplň, dobře zarolujeme a na koncích těsto vložíme dovnitř.
- 5Hotové závitky položíme na plech s pečícím papírem a závitky postříkáme olejem. Troubu předehřejeme na 180 °C a závitky pečeme, dokud nezezlátnou. Podáváme horké s miskou vychladlé švestkové omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.