Pečení dráčci

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1059 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
100 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a osušíme prorostlý bůček bez kosti a pokrájíme jej na špalíčky. Maso osolíme, posypeme kmínem, roztlučeným pepřem 4 barev, zlehka posypeme mletou paprikou a dáme do pekáčku.
  • 2
    Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno a maso v pekáčku posypeme. Podlijeme vodou, černým pivem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 220°C přibližně 45-55 minut dozlatohněda. Během pečení maso obracíme a často podléváme výpekem a vodou.
  • 3
    Když je maso upečené, šťávu vydusíme téměř do tuku, zaprášíme ji moukou, promícháme a osmažíme. Přilijeme k ní další vodu (1 dl) s pivem (0.5 dl), chvilku provaříme a pak šťávu přecedíme.
  • 4
    Přílohy podáváme k dráčkům podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.