Pečení dráčci
60 min.
Ingredience
- 750gramůVepřový bok
- 0,5lžíceSůl
- 1,5lžičkyKmín celý
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 100gramůCibule
- 2,5decilitryVoda pitná
- 1,5decilitryPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1059 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
100 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme prorostlý bůček bez kosti a pokrájíme jej na špalíčky. Maso osolíme, posypeme kmínem, roztlučeným pepřem 4 barev, zlehka posypeme mletou paprikou a dáme do pekáčku.
- 2Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno a maso v pekáčku posypeme. Podlijeme vodou, černým pivem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 220°C přibližně 45-55 minut dozlatohněda. Během pečení maso obracíme a často podléváme výpekem a vodou.
- 3Když je maso upečené, šťávu vydusíme téměř do tuku, zaprášíme ji moukou, promícháme a osmažíme. Přilijeme k ní další vodu (1 dl) s pivem (0.5 dl), chvilku provaříme a pak šťávu přecedíme.
- 4Přílohy podáváme k dráčkům podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.