Pečení sledi
80 min.
Ingredience
- 1,5kilogramySleď čerstvý
- 300gramůJablka
- 10kusůVejce slepičí
- 3kusyCibule
- 30gramůKopr čerstvý
- 1kusCitrony
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 70gramůMaces - nekvašený chléb
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
28 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé sledě vykucháme, očistíme, vykostíme, umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky. Přidáme oloupaná a hrubě nastrouhaná jablka, přisypeme macesovou mouku, žloutky, drobně nakrájenou cibuli a vše dobře promícháme. Podle chuti posypeme solí, pepřem, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, přimícháme nasekaný kopr, zlehka vmícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh a zase zamícháme.
- 2Plech vymažeme olejem, připravenou směs přeložíme na plech, který vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 50 minut. Hotové vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme na úhledné kousky, které naaranžujeme na talíř a nabízíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.