Pečený bažant s ovocem

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1372 kcal
Bílkoviny
133 g
Tuky
76 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného bažanta rozpůlíme, osolíme, vložíme do pekáče a zakapeme jej vínem a koňakem. Necháme marinovat asi 5 hodin.
  • 2
    Před pečením přidáme do pekáče máslo a nejdříve pečeme bažanta masitou stranou dolů, pak jej obrátíme. Maso poklademe plátky slaniny a pečeme po druhé straně - během pečení je podléváme vypečenou šťávou. Přidáme celý pepř, který po upečení odstraníme.
  • 3
    Na másle na pánvi opečeme plátky oloupaných jablek, prohřejeme i plátky pomeranče s kůrou a naporcovaného bažanta obložíme.
  • 4
    Na talíři každou porci ozdobíme kolečkem pomeranče a do jeho středu dáme lžičku brusinkového kompotu.
  • 5
    Podáváme s jablečnou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.