Pečený bažant s ovocem
70 min.
Ingredience
- 4kusyPepř černý celý
- 1kusBažant obecný
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrVíno červené
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1kusPomeranče
- 0,2decilitrMartell cognac
- 4lžičkyKompot brusinkový
- 2kusyJablka
- 50gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1372 kcal
Bílkoviny
133 g
Tuky
76 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Očištěného bažanta rozpůlíme, osolíme, vložíme do pekáče a zakapeme jej vínem a koňakem. Necháme marinovat asi 5 hodin.
- 2Před pečením přidáme do pekáče máslo a nejdříve pečeme bažanta masitou stranou dolů, pak jej obrátíme. Maso poklademe plátky slaniny a pečeme po druhé straně - během pečení je podléváme vypečenou šťávou. Přidáme celý pepř, který po upečení odstraníme.
- 3Na másle na pánvi opečeme plátky oloupaných jablek, prohřejeme i plátky pomeranče s kůrou a naporcovaného bažanta obložíme.
- 4Na talíři každou porci ozdobíme kolečkem pomeranče a do jeho středu dáme lžičku brusinkového kompotu.
- 5Podáváme s jablečnou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.