Pečený bažant se slaninou konzervovaný
140 min.
Ingredience
- 1kusBažant obecný
- 50gramůSlanina vepřová
- 2lžičkySůl
- 50gramůCibule
- 1decilitrVoda pitná
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
46 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
385 mg
Cukr
359 mg
Postup přípravy
- 1Bažanta důkladně očistíme, necháme uležet, omyjeme a osušíme. Prošpikujeme pokrájenou slaninou a osolíme po všech stranách i zevnitř. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a společně s máslem rozpálíme v pekáči. Přisypeme cibuli pokrájenou na kolečka, kuličky pepře a vložíme maso. Podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě pečeme dočervena. Mezitím průběžně poléváme vlastní šťávou a potíráme syrovým máslem.
- 2Ne zcela dopečeného bažanta vyjmeme, ihned naporcujeme, vykostíme a i s menšími kostmi rozdělíme do sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou z pekáče a ihned zavíčkujeme.
- 3Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.