Pečený bramborový špalíček s panenkou a rajčaty
70 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 100gramůVepřová panenka
- 2kusyCibule
- 2kusyRajčata
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 4špetkyPepř bílý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
6 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Syrové brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky, které v míse osolíme a posypeme kmínem. Vepřovou svíčkovou omyjeme, osušíme a ze špalíčku nakrájíme tenké plátky. Ochutíme je solí a pepřem. Očištěné cibule pokrájíme na tenká kolečka. Omytá rajčata osušíme a nakrájíme na plátky, v druhé misce je osolíme a posypeme pepřem.
- 2Troubu si předehřejeme na 220°C. Připravíme dva obdélníky alobalu (přibližně 30x40cm). Suroviny si rozdělíme na 2 poloviny.
- 3Do středu každého alobalu poklademe za sebou plátky brambor, mezi ně střídavě vložíme plátky masa, cibule a rajčat. Vše pokapeme olivovým olejem, všechny pokrájené plátky k sobě přitiskneme a dobře zabalíme do alobalu. Oba balíčky s bramborami vložíme do trouby na plech a pečeme přibližně 45-50 minut.
- 4Před podáváním můžeme jeden balíček z kraje opatrně rozbalit, aby jsme se ujistili, že je vše měkké. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.