Pečený candát na houbách
60 min.
Ingredience
- 1kilogramCandát obecný
- 200gramůHouby čerstvé
- 1decilitrVoda pitná
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůHera
- 5gramůKmín celý
- 30gramůPetržel kudrnka
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 20gramůKopr čerstvý
- 40gramůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 mg
Postup přípravy
- 1Houby očistíme, nožičky odřízneme od kloboučků. Umyjeme, nakrájíme a v pánvi na zahřátém oleji smažíme. Zalijeme dvěma lžícemi vody, přidáme nasekanou petržel kudrnku a necháme za občasného míchání pod pokličkou dusit 15 minut.
- 2Candáta vykucháme, očistíme, stáhneme kůži, důkladně omyjeme a nakrájíme na porce. Každou porci osolíme, zlehka obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran opečeme. Opečené kousky naskládáme do zapékací mísy, na každou porci položíme plátek Hery, posypeme kmínem a mísu vložíme do horké trouby, kde rybu necháme 15 minut zapéct.
- 3Upečenou rybu rozdělíme podle porci na mělké talíře, každou posypeme trochou pepře, pokapeme vymačkanou citrónovou šťávou, přidáme houby, talíře ozdobíme nasekaným koprem a jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.