Pečený candát na špenátových listech
45 min.
Ingredience
- 500gramůCandát obecný
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 1kusPomeranče
- 100gramůSýr Parmezán
- 30gramůStrouhanka
- 100gramůRozinky tmavé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ryby očistíme, vykucháme, důkladně omyjeme a po délce rozpůlíme. Dobře je potřeme solí. Plech vymažeme máslem. Špenátové listy omyjeme a celé naskládáme na vymazaný plech. Na ně poklademe půlky ryby, kůží nahoru, pokapeme je vymačkanou citronovou a pomerančovou šťávou. Na každou porci položíme plátek másla. Posypeme nastrouhanou pomerančovou a citronovou kůrou a nastrouhaným sýrem. Nakonec sýr posypeme strouhankou a rozinkami.
- 2Připravený plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25 minut. Upečené ryby pokládáme na mělké oválné talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.