Pečený candát na špenátových listech

45 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryby očistíme, vykucháme, důkladně omyjeme a po délce rozpůlíme. Dobře je potřeme solí. Plech vymažeme máslem. Špenátové listy omyjeme a celé naskládáme na vymazaný plech. Na ně poklademe půlky ryby, kůží nahoru, pokapeme je vymačkanou citronovou a pomerančovou šťávou. Na každou porci položíme plátek másla. Posypeme nastrouhanou pomerančovou a citronovou kůrou a nastrouhaným sýrem. Nakonec sýr posypeme strouhankou a rozinkami.
  • 2
    Připravený plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25 minut. Upečené ryby pokládáme na mělké oválné talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.