Pečený cejn se zeleninou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
38 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté porce cejna na hřbetní straně nařízneme a do zářezů vsuneme kousky slaniny. Maso osolíme, posypeme mletou paprikou a necháme chvíli odpočinout. Pekáček vymažeme částí másla a urovnáme do něj oloupané, na silnější plátky nakrájené brambory. Na brambory rozložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, omytá, na dílky nakrájená rajčata a očištěné, na nudličky nakrájené papriky. Vše osolíme a navrch položíme porce cejna. Poklademe vločkami másla a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 mint. Potom pokrm zalijeme rozmíchanou smetanou a pečeme dalších 10 minut. Můžeme podávat se zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.