Pečený cejn se zeleninou
45 min.
Ingredience
- 600gramůCejn velký
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 100gramůAnglická slanina
- 50gramůMáslo čerstvé
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 1kusCibule
- 3kusyRajčata
- 2kusyPaprika zelená
- 200gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
38 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce cejna na hřbetní straně nařízneme a do zářezů vsuneme kousky slaniny. Maso osolíme, posypeme mletou paprikou a necháme chvíli odpočinout. Pekáček vymažeme částí másla a urovnáme do něj oloupané, na silnější plátky nakrájené brambory. Na brambory rozložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, omytá, na dílky nakrájená rajčata a očištěné, na nudličky nakrájené papriky. Vše osolíme a navrch položíme porce cejna. Poklademe vločkami másla a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 mint. Potom pokrm zalijeme rozmíchanou smetanou a pečeme dalších 10 minut. Můžeme podávat se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.