Pečený chřest s lososem a estragonovou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1033 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
81 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
216 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do trouby předehřáté na 200°C dáme péct plátky lososa,
  • 2
    které jsme pokapali citrónovou šťávou. Chřest oloupeme, šalotku nasekáme na jemné kousky. V kastrolu dusíme víno s octem a nasekanou šalotkou tak dlouho, dokud se nám tekutina nezredukuje na polovinu. Na páře, která vzniká dušením šalotky ve víně a octu, asi tři minuty spařujeme chřest, který po spaření ochladíme ponořením do studené vody. Z ochlazeného chřestu svážeme svazečky po několika výhoncích. Každý svazek chřestu obalíme plátkem slaniny a ochutíme solí a pepřem a dáme na 5 minut péci k lososovým filetům. Když jsou filety i svazečky chřestu opečené, podáváme pokrm teplý, na vyhřátých talířích tak, že na urovnané plátky ryby upravíme chřestové svazečky, které přelijeme estragonovou omáčkou.
  • 3
    Omáčka:
  • 4
    Zredukovanou tekutinu propasírujeme do porcelánové misky, kterou dáme do vodní lázně a ve vodní lázni do ní vmícháme žloutky. Mícháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Po zhoustnutí omáčky do ní přimícháme po kapkách rozpuštěné máslo, sekaný estragon, petržel, sůl, pepř a směs Koření pěti vůní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.