Pečený chřest s lososem a estragonovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- Omáčka
- 200mililitrůVíno bílé
- 3lžíceOcet vinný
- 2kusyŠalotka
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceEstragon
- 1lžícePetržel - nať
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceKoření pěti vůní
- 0,5kilogramChřest zelený
- 2lžíceŠťáva citrónová
- 2lžíceOlej olivový
- 200gramůSlanina vepřová
- 600gramůLosos - filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1033 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
81 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
216 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do trouby předehřáté na 200°C dáme péct plátky lososa,
- 2které jsme pokapali citrónovou šťávou. Chřest oloupeme, šalotku nasekáme na jemné kousky. V kastrolu dusíme víno s octem a nasekanou šalotkou tak dlouho, dokud se nám tekutina nezredukuje na polovinu. Na páře, která vzniká dušením šalotky ve víně a octu, asi tři minuty spařujeme chřest, který po spaření ochladíme ponořením do studené vody. Z ochlazeného chřestu svážeme svazečky po několika výhoncích. Každý svazek chřestu obalíme plátkem slaniny a ochutíme solí a pepřem a dáme na 5 minut péci k lososovým filetům. Když jsou filety i svazečky chřestu opečené, podáváme pokrm teplý, na vyhřátých talířích tak, že na urovnané plátky ryby upravíme chřestové svazečky, které přelijeme estragonovou omáčkou.
- 3Omáčka:
- 4Zredukovanou tekutinu propasírujeme do porcelánové misky, kterou dáme do vodní lázně a ve vodní lázni do ní vmícháme žloutky. Mícháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Po zhoustnutí omáčky do ní přimícháme po kapkách rozpuštěné máslo, sekaný estragon, petržel, sůl, pepř a směs Koření pěti vůní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.