Pečený hejk potřený hořčicovou marinádou

37 min.
Česká republika
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mražené filety z hejka (bez kůže) omyjeme, osušíme a necháme mírně povolit. Troubu si předehřejeme na 200°C.
  • 2
    Připravíme si marinádu: do misky dáme olej, hořčici, sůl, pepř, kmín a směs dobře rozmícháme. Jakmile jsou filety povolené, potřeme je silně marinádou ze všech stran.
  • 3
    V pekáčku rozpálíme olej na plotýnce. Porce ryby vložíme na rozpálený olej, plotýnku vypneme a pekáček vložíme do předehřáté trouby.
  • 4
    Očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka. Červenou masitou papriku a chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek. Papriku pak podélně nakrájíme na širší díly, chilli pokrájíme na tenké nudličky. Jakmile se ryba začne péct, rozložíme na ni, i vedle ní, všechnu pokrájenou zeleninu a pečeme dozlatova. Během pečení, 20-25 minut rybu polejeme 1-2x výpekem.
  • 5
    Porce upečené ryby dáme na talíře, obložíme je upečenou zeleninou a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.