Pečený holoubek
35 min.
Ingredience
- 1kusHolub
- 1stroužekČesnek
- 1kusJablka
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 1lžičkaJalovec
- 2gramyNové koření celé
- 5gramůOřechy vlašské
- 2gramyPepř bílý celý
- 1decilitrVíno madeira
- 1lžičkaSůl
- 20gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
20 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Holuba očistíme, vykucháme a umyjeme. Naplníme pepřem, solí, novým kořením, jalovcem, česnekem, přidáme jablko a ořechy.
- 2Celého holuba zabalíme do plátku slaniny a spojíme párátky.
- 3Na pánvičku dáme máslo a na něm holuba pomalu pečeme dorůžova.
- 4Nakonec zalijeme vínem.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.