Pečený houbový svítek
50 min.
Ingredience
- 500gramůHouby čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 6kusůŽemle tuková
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceTuk
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
22 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
413 mg
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme trochou mléka.
- 2V kastrole na rozehřátém másle podusíme očištěné, nakrájené houby spolu s kmíne, solí a citronovou šťávou.
- 3Podušené houby v míse smícháme s nasekanou petrželkou a vymačkanými žemlemi. Směs vložíme do tukem vymazaného pekáčku a zalijeme vejci rozšlehanými v mléce.
- 4Svítek pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova.
- 5Můžeme podávat s hlávkovým salátem nebo míchaným zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.