Pečený houbový svítek

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
22 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
413 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme trochou mléka.
  • 2
    V kastrole na rozehřátém másle podusíme očištěné, nakrájené houby spolu s kmíne, solí a citronovou šťávou.
  • 3
    Podušené houby v míse smícháme s nasekanou petrželkou a vymačkanými žemlemi. Směs vložíme do tukem vymazaného pekáčku a zalijeme vejci rozšlehanými v mléce.
  • 4
    Svítek pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova.
  • 5
    Můžeme podávat s hlávkovým salátem nebo míchaným zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.