Pečený jehněčí hřbet s mátou
145 min.
Ingredience
- 2lžíceOcet vinný
- 5špetekPepř černý mletý
- 1lžíceSůl
- 1100gramůJehněčí hřbet
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceMáta
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
42 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
66 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý jehněčí hřbet osolíme, opepříme a upečeme na sádle za stálého podlévání dorůžova.
- 2Během pečení si uvaříme omáčku. Uvaříme s octem jednu lžíci nasekané máty, přidáme cukr, sůl a pepř.
- 3Procedíme ji přes ubrousek nebo jemné síto, přidáme druhou lžíci nasekané máty a necháme vychladnout.
- 4Pečené jehněčí podáváme na nahřátých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.