Pečený kapr na anglické slanině a zelenině
38 min.
Ingredience
- 2kilogramyKapr obecný
- 1,5lžičkySůl
- 1,5lžičkyKmín drcený
- 9plátkůAnglická slanina
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 450gramůLečo sterilované
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
30 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
340 mg
Cukr
59 mg
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 200°C. Očištěného a vykuchaného kapra bez hlavy, ocasu a ploutví omyjeme a osušíme. V kůži po celém povrchu nařežeme zářezy dlouhé asi 4-5 cm. Celého kapra osolíme, posypeme kmínem a čerstvě pomletým pepřem (i v zářezech) a kapra obalíme v hladké mouce.
- 2V pekáči na plotně rozehřejeme 6 plátků anglické slaniny, jakmile se začne smažit, položíme na slaninu kapra a dáme pekáč do trouby. Na povrch kapra položíme 3 plátky anglické slaniny. Kapra pečeme 10 minut, pak ho opatrně obrátíme, okolo kapra rozložíme a vsuneme pod něj lečo z paprik, cibule a rajčat, poté pečeme dalších 10 minut.
- 3Pekáč s kaprem vytáhneme z trouby a necháme 2-3 minuty vychladnout, lapra naporcujeme a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.