Pečený kapr na anglické slanině a zelenině

38 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
30 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
340 mg
Cukr
59 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 200°C. Očištěného a vykuchaného kapra bez hlavy, ocasu a ploutví omyjeme a osušíme. V kůži po celém povrchu nařežeme zářezy dlouhé asi 4-5 cm. Celého kapra osolíme, posypeme kmínem a čerstvě pomletým pepřem (i v zářezech) a kapra obalíme v hladké mouce.
  • 2
    V pekáči na plotně rozehřejeme 6 plátků anglické slaniny, jakmile se začne smažit, položíme na slaninu kapra a dáme pekáč do trouby. Na povrch kapra položíme 3 plátky anglické slaniny. Kapra pečeme 10 minut, pak ho opatrně obrátíme, okolo kapra rozložíme a vsuneme pod něj lečo z paprik, cibule a rajčat, poté pečeme dalších 10 minut.
  • 3
    Pekáč s kaprem vytáhneme z trouby a necháme 2-3 minuty vychladnout, lapra naporcujeme a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.