Pečený kapr na másle
40 min.
Ingredience
- 1litrMléko polotučné
- 800gramůKapr obecný
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaKmín drcený
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
36 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
102 mg
Cukr
243 mg
Postup přípravy
- 1Kapra vykucháme, zbavíme kůže, umyjeme, naporcujeme a namočíme do mléka s kmínem na 30 minut. Potom ho vyndáme z mléka, osušíme, osolíme a na oleji z obou stran opečeme. Opečené porce ryby naskládáme na máslem vymazaný pekáč. V misce rozkvedláme vejce, přidáme jemně nastrouhaný sýr, pepř a touto směsi zalijeme kapra na pekáči. Vložíme do horké trouby a 10 minut zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.