Pečený kapr po cikánsku
60 min.
Ingredience
- 1000gramůKapr obecný
- 2kusyCibule
- 200gramůPaprika zelená
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůSůl
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůKlobása Dunajská
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
41 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Filety z kapra nasolíme, pokapeme citronem a necháme na tácu uležet. Mezitím si připravíme zeleninu, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu na slabé proužky. Porce kapra rozložíme na tenké plátky másla na dně pekáče, na kapra rozložíme kolečka cibule a na vršek poklademe zeleninu a klobásu na kolečka. Poprášíme paprikou, posolíme a posypeme kostičkami slaniny. Pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.